Zázvorový punč

Ingredience:

3 lžičky sypaného černého čaje
kousek (asi 3 cm) kořene zázvoru
200 ml rumu
200 ml červeného vína
4 lžičky medu
4 plátky pomeranče
pomerančová šťáva a cukr krystal na dozdobení

Postup:

Černý čaj zalijeme 600 ml vroucí vody a 3 minuty necháme louhovat. Kořen zázvoru oloupeme a nastrouháme najemno. Z dužiny vymačkáme šťávu. Vylouhovaný čaj přecedíme. Přidáme rum, víno, několik kapek zázvorové šťávy a med. Směs zahřejeme (nevaříme). Okraje šálků navlhčíme pomerančovou šťávou a ponoříme do mističky s cukrem. Hrnky opatrně naplníme horkým Vánočním punčem a dozdobíme hvězdičkami z oloupaného pomeranče.

Shrnutí receptu
recipe image
Recept na
Zázvorový punč
Autor receptu
Zveřejněno
Doba přípravy
Doba pečení
Celkový čas

Mohlo by se vám líbit...