Zázvorky

Ingredience:

200 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
3 žloutky
1 vejce
1 rovná lžička mletého zázvoru

Poleva:

1 bílek
100 g moučkového cukru

Postup:

Žloutky a vejce s cukrem třeme alespoň 20 minut (nebo šleháme ve šlehači). Potom hmotu vyklopíme do misky s odváženou moukou, přidáme zázvor a rukama vypracujeme těsto. Vyválíme ho na plát silný asi půl centimetru a formičkou vykrajujeme sušenky. Přeložíme je na dobře vymaštěný plech (nebo plech vyložíme pečícím papírem) a necháme je přes noc odležet v chladnu. Druhý den sušenky potřeme polevou a vložíme je do trouby vyhřáté asi na 220 stupňů. Po pěti minutách pečení snížíme příkon na 180 stupňů a zázvorky dopečeme. Musíme pamatovat na to, že tyto sušenky musí nejméně 14 dní uležet v chladnu a nejlépe v uzavřené kovové krabici.

Shrnutí receptu
recipe image
Recept na
Zázvorky
Autor receptu
Zveřejněno
Doba přípravy
Doba pečení
Celkový čas

Mohlo by se vám líbit...