Základní máslový krém

Ingredience:

250 ml mléka
100 – 125 g tuku
60 – 80 g moučkového cukru

1 vanilkový pudinkový prášek

Postup:

Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink, který za občasného zamíchání vychladíme. Dáme do šlehače, přidáme cukr, změklý tuk a ušleháme lehký krém. Místo pudinkového prášku lze také použít stejné množství škrobové moučky.

Přidáním různých přísad do základního krému získáme celou řadu dalších druhů krémů.

VANILKOVÝ – do základního krému přidáme vanilinový cukr, příp. pár kapek vanilkové esence.

KAKAOVÝ – do základního krému přidáme 1 lžíci kakaa

NUGÁTOVÝ – přidáme 3 – 5 lžic Nugety. V tomto případě můžeme při přípravě základního krému
použít méně cukru. Naopak můžeme přidat nastrouhané mandle nebo oříšky.

ČOKOLÁDOVÝ – vmícháme po částech 50 g změklé nebo nastrouhané čokolády

KÁVOVÝ – přidáme 1 lžíci silné černé nebo instantní kávy

KOŇAKOVÝ – po částech vmícháme 3 lžíce hustého vaječného koňaku.

KOKOSOVÝ – přidáme 4 lžíce strouhaného kokosu. Také můžeme přidat trochu rumu, který ale
přidáváme po kapkách.

MANDLOVÝ – přidáme 4 lžíce oloupaných jemně nastrouhaných mandlí a pro výraznější chuť i
trochu mandlového likéru.

OŘECHOVÝ – vmícháme 3 – 5 lžic jemně nastrouhaných nebo umletých vlašských ořechů nebo
lískových oříšků

OVOCNÝ – přidáme 2 lžíce zavařeniny nebo na drobné kousky pokrájené kandované nebo dobře
okapané kompotované ovoce.

Shrnutí receptu
recipe image
Recept na
Základní máslový krém
Autor receptu
Zveřejněno
Doba přípravy
Doba pečení
Celkový čas

Mohlo by se vám líbit...