Vánoční kapr s kysaným zelím

Ingredience:

4 porce kapra
100 g šalotky
2 pomeranče
1 1/2 lžíce másla
600 g kysaného zelí
250 ml pomerančové šťávy
4 kuličky nového koření
sůl
pepř
cukr

Postup:

Cibule nakrájené na čtvrtky necháme na másle v širokém kastrolu zesklovatět. Přidáme zelí, pomerančovou šťávu a nové
koření. Osolíme, opepříme a podle chuti osladíme. Přikryté zvolna dusíme zhruba 45 minut. Přimícháme kousky pomerančů. Nakonec přidáme naporcovaného kapra, kterého omyjeme, osušíme a rozložíme na zelí. Přikryté dusíme dalších 15 minut.

Shrnutí receptu
recipe image
Recept na
Vánoční kapr s kysaným zelím
Autor receptu
Zveřejněno
Doba přípravy
Doba pečení
Celkový čas

Mohlo by se vám líbit...