Vánoční kapr na šalvěji

Ingredience:

700 g kapra
1 snítku čerstvé šalvěje nebo 1 lžíci sušené
5 lžic másla
2 lžíce opražených mandlí
2 lžíce rozinek
2 lžíce citrónové šťávy
50 ml bílého vína
300 g rýže
sůl
mletý pepř a kari koření dle potřeby

Postup:

Šalvěj opereme a lístečky pokrájíme najemno. Rozinky spaříme a potom namočíme asi na hodinu do bílého vína. Kapra opatrně vykostíme a maso nakrájíme na kousky. Pokapeme je citrónovou šťávou, osolíme a hustě posypeme bylinkami. V chladničce ponecháme asi 30 minut odležet. Mezitím připravíme rýži – důkladně ji propláchneme a scedíme. Poté ji krátce orestujeme na másle, osolíme, okořeníme kari kořením a zalijeme vodou. Na mírnějším plameni nebo v troubě dusíme asi 20 minut. Rybí filety zvolna opečeme na obou stranách na polovině másla. Když jsou hotové, přidáme do vypečené šťávy mandle a rozinky. Prohřejeme a podáváme s kari rýží.

Shrnutí receptu
recipe image
Recept na
Vánoční kapr na šalvěji
Autor receptu
Zveřejněno
Doba přípravy
Doba pečení
Celkový čas

Mohlo by se vám líbit...