Vánoční kapr na pivě

Ingredience:

6 porcí kapra
sůl
pepř
250 ml světlého piva
2 lžíce oleje
1 cibule
citronová šťáva
50 g másla
mletý kmín
sladká paprika

Postup:

Kousky ryby osolíme, opepříme, pokapeme pivem (ne však vším) a vložíme asi na hodinku do lednice. Na oleji osmahneme na tenká kolečka pokrájenou cibuli a vložíme na ni porce kapra. Zalijeme zbylým pivem, mírně pokapeme citrónovou šťávou, okořeníme kmínem a paprikou, přidáme máslo a na mírném ohni pomalu dusíme do změknutí.

Příloha:

bramborový salát, bramborová kaše, chléb.

Shrnutí receptu
recipe image
Recept na
Vánoční kapr na pivě
Autor receptu
Zveřejněno
Doba přípravy
Doba pečení
Celkový čas

Mohlo by se vám líbit...