Smažený kapr

Ingredience:

1 naporcovaný kapr
2 citróny
2 vejce
2 lžíce mléka
strouhanka
olej
sůl

Postup:

Rybí porce osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme alespoň 20 minut odležet v chladu. Před smažením rybu poprášíme moukou, namočíme ve vejcích rozšlehaných s mlékem a obalíme v prosté strouhance. Smažíme pomalu ve větší dávce tuku, aby se ryba dostatečně propekla, zvlášť když jsou porce silnější. Nejchutnější je ryba smažená ve fritovacím hrnci.

Smažené porce ryby necháme okapat na ubrousku, ozdobíme je plátkem citrónu a snítkou petrželky a podáváme s bramborovým salátem nebo s bramborovou kaší.

Shrnutí receptu
recipe image
Recept na
Smažený kapr
Autor receptu
Zveřejněno
Doba přípravy
Doba pečení
Celkový čas

Mohlo by se vám líbit...