Pudingové cukroví

Ingredience:

1 prášek do pečiva
60 dkg hladké mouky
5 sáčků vanilkového pudingu
25 dkg moučkového cukru
3 celá vejce
35 dkg másla

Krém:

250 g másla
puding uvařený ze 1/4 l mléka a 1/2 pudingového prášku vanilkového
31 dkg moučkového cukru
čokoládová poleva
marmeláda

Postup:

Na vále zpracujeme těsto, protlačujeme mlýnkem na maso s nástavcem na cukroví – krájíme na stejně dlouhé kousky (můžeme si uříznout jako měrku špejli – asi 5 – 7 cm, tyčinky jsou pak stejně velké), pečeme ve středně vyhřáté troubě asi na 150°C, tyčinky nesmí ztmavnout, jen zrůžovět. Tyčinky k sobě slepujeme marmeládou nebo krémem a oba konce máčíme v čokoládě. Na krém vymícháme máslo s cukrem a vmícháme uvařený prochladlý puding, který nesmí být moc studený. Nakonec přidáme rum. Do krému lze přidat trochu rybízové marmelády, má pak lehce navinulou chuť.

Shrnutí receptu
recipe image
Recept na
Pudingové cukroví
Autor receptu
Zveřejněno
Doba přípravy
Doba pečení

Mohlo by se vám líbit...