Polévka z kapra

Ingredience:

hlava z kapra (bez skřelí)
vnitřnosti z kapra (mlíčí nebo jikry, nejlépe oboje)
po třech kuličkách celého pepře a nového koření
kousek cibule
kostka masoxu
mrkev
petržel
celer
kousek másla
trochu zásmažky
starší rohlík olej na smažení
majoránka
mletý pepř

Postup:

Do studené vody dáme hlavu z kapra, kousek mrkve a petržele rozkrájené podélně na čtvrtky, pepř, nové koření, masox, kousek cibule, přivedeme k varu a necháme vařit asi 20 minut (do změknutí zeleniny). Mezitím nastrouháme kousek mrkve, petržele a celeru na pánvičku a podusíme na másle. Potom přidáme vnitřnosti pokrájené na kousky a krátce podusíme společně se zeleninou. Polévku zcedíme, do vývaru vložíme podušené vnitřnosti se zeleninou a trochu zásmažky a znovu chvíli povaříme. Z hlavy obereme všechno maso a přidáme do polévky. Nakonec přidáme špetku majoránky a pepře, případně dosolíme. Na talíři posypeme polévku drobně nakrájenou zelenou petrželkou a přidáme na kostičky nakrájený opečený rohlík.

Shrnutí receptu
recipe image
Recept na
Polévka z kapra
Autor receptu
Zveřejněno
Doba přípravy
Doba pečení
Celkový čas

Mohlo by se vám líbit...