Perníková chaloupka

Ingredience:

400g hladké mouky
140g moučkového cukru
60g tuku
2 celá vejce
100g medu
1 lžička perníkového koření
1 lžička sody
1 vejce na potření

Poleva:

1 bílek
140g moučkového cukru
citrónová šťáva

Postup:

Vypracujeme těsto, necháme aspoň 24 hodin odpočinout v chladu. Vykrájíme díly chaloupky a upečeme v mírně vyhřáté troubě. Hned po vyndání z trouby potřeme rozšlehaným vejcem. Upečené vychladlé díly ozdobíme polevou a „postavíme“ chaloupku.Tento perník můžeme použít i na malé perníčky.

Shrnutí receptu
recipe image
Recept na
Perníková chaloupka
Autor receptu
Zveřejněno
Doba přípravy
Doba pečení
Celkový čas
Průměrné hodnocení
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Mohlo by se vám líbit...