Perníčky

Ingredience:

650 g hladké mouky
100 g medu a 50 g másla (rozehřejeme ve vodní lázni)
250 g moučkového cukru
4 žloutky
7 lžic mléka
2 lžičky jedlé sody
2 lžíce perníkového koření (hotové nebo směs hřebíčku, skořice, zázvoru, muškátového oříšku, nového koření, badyánu a anýzu)

Postup:

Na vále vypracujeme těsto, dobře vypracujeme, aby bylo dokonale hladké.

Necháme v chladu odpočinout (v lednici klidně i několik týdnů, chutě a vůně se potom dokonale spojí – doporučuji, vyzkoušeno!).

Vyválíme placku o síle asi 5 mm a vykrajujeme tvary. Klademe na STUDENÝ plech (důležité, perníčky se pak neroztečou) vyložený pečicím papírem nebo vymaštěný.

Před pečením potřeme studenou vodou, po upečení rozšlehaným vejcem (kvůli lesku, pokud máte strach ze salmonely, jde vynechat). Zdobíme polevou.
POLEVA: 18 dkg prosetého cukru + 1 bílek – dlouho třeme, poleva musí být naprosto hladká a lesklá.

Shrnutí receptu
recipe image
Recept na
Perníčky
Autor receptu
Zveřejněno
Doba přípravy
Doba pečení
Celkový čas

Mohlo by se vám líbit...