Oříškové trubičky

Ingredience:

35 dkg hladké mouky
15 dkg moučkového cukru
18 dkg Hery
1 menší celé vejce a 1 žloutek
7 dkg nastr. vlašských ořechů
1 zarovnaná lžíce kakaa

Postup:

Zpracujeme a dáme ztuhnout do lednice. Ze ztuhlého těsta vyválíme plát o síle 2 mm a nakrájíme si obdélníky cca 4 x 6 cm, které namotáváme na máslem pomazanou trubičku. Když konce těsta dobře spojíme, nemusíme je dávat přes sebe. Pečeme v předehřáté troubě na 180 st. Jestli-že jste trubičky dobře namazali, nemusíte je sundávat horké. Konce hotových trubiček namočíme v čokoládě. Můžeme plnit pařížskou šlehačkou. (Ta je dobrá na rychlou konzumaci). Šlehačka vydrží 2 – 3 dny v lednici. Nebo můžeme plnit krémem.

1. krém: 20 dkg másla, 20 dkg moučkového cukru – utřeme, přidáme 14 dkg mletých vlašských ořechů a rum podle chuti. (Vydrží v chladnu tak dlouho, jaká byla trvanlivost použitého másla.)

2. krém: 200 ml vody, 150 ml sladkého kondenzovaného mléka, 7 dkg polohrubé mouky. Mouku zamícháme do vlažného mléka s vodou a vaříme na mírném plameni asi minutku a stále mícháme. Do vychladlého zašleháme 20 dkg změklého másla a moučkový cukr podle chuti. Ochutíme ještě rumem. Můžete tam zamíchat i oříšky nebo kokos. Je to dobré a ne tak máslové.

Trubičky můžeme péct 3–4 týdny dopředu. Krémem plníme týden před Vánocemi a jsou proleželé za 1 den. Uchováváme v chladu.

Shrnutí receptu
recipe image
Recept na
Oříškové trubičky
Autor receptu
Zveřejněno
Doba přípravy
Doba pečení
Celkový čas

Mohlo by se vám líbit...