Medvědí pracky II

Ingredience:

480 g hladké mouky
280 g másla
240 g cukru
180 g oříšků
20 g kakaa
4 hřebíčky
trochu skořice
citronová kůra
trochu prášku do pečiva

Postup:

Oříšky umeleme, hřebíčky také umeleme nebo utlučeme v hmoždíři. Citronovou kůru nastrouháme (pozor na chemicky ošetřené citrony) nebo použijeme sušenou strouhanou citronovou kůru. Máslo rozsekáme na kousky. Rukama zpracujeme všechny Ingredience ve stejnorodé těsto, plníme do formiček a pečeme ve středně vytopené troubě. Jsou upečené, jakmile začínají na okrajích formiček více hnědnout. Po upečení je hned vyklápíme a obalujeme v moučkovém cukru. Jsou lepší, když jsou pár dní uležené, takže je pečeme o několik dní dříve. Pracky podle tohoto receptu jsou ty tmavší. Světlejší jsou z tatranek – viz recept cukroví z tatranek.

Shrnutí receptu
recipe image
Recept na
Medvědí pracky II
Autor receptu
Zveřejněno
Doba přípravy
Doba pečení
Celkový čas

Mohlo by se vám líbit...