Marokánky

Ingredience:

250 ml smetany
100 g moučkového cukru
20 g hrubé mouky
50 g rozinek
50 g vlašských ořechů
50 g lískových ořechů
50 g mandlí

Postup:

Smetanu, cukr a mouku svaříme, necháme asi půl minuty povařit. Potom přidáme nasekané ořechy, mandle, rozinky a odstraníme z plotýnky. Na vymazaný a moukou vysypaný plech děláme lžičkou malé bobky (máte-li radši drobnější cukroví, asi 2 cm v průměru) a pečeme je ve středně vyhřáté troubě do růžova. Marokánky je nejlepší sundávat z plechu teplé, jde to lépe. Vychladlé potíráme čokoládou.

Shrnutí receptu
recipe image
Recept na
Marokánky
Autor receptu
Zveřejněno
Doba přípravy
Doba pečení
Celkový čas

Mohlo by se vám líbit...