Jatelinka

Ingredience:

Těsto:

300 g hladké mouky
40 g moučkového cukru
200 g másla
100 g mletých oříšků
2 žloutky
vanilkový cukr

Na ozdobení:

50 g celých lískových oříšků

Postup:

Ingredience na těsto rukama zpracujeme a připravíme hladké těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme ho alespoň hodinu odpočinout. Potom z těsta vyvalujeme malé kuličky (velikost asi malého lískového ořechu), tři vždy spojíme k sobě a doprostřed dáme jeden lískový oříšek špičkou nahoru. V nouzi (jako na fotografii) lze použít k ozdobení i kousek vlašského ořechu nebo rozinku. Pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů.

Poznámka:

Ze stejného těsta lze dělat i vanilkové rohlíčky.

Shrnutí receptu
recipe image
Recept na
Jatelinka
Autor receptu
Zveřejněno
Doba přípravy
Doba pečení
Celkový čas

Mohlo by se vám líbit...