Jablečný štrúdl

Ingredience na 4 kusy:

Těsto:

400g hladké mouky
200g rostliného tuku
1 bílý jogurt
1 balení prášku do pečiva

Náplň:

2kg jablek
100g mletého máku
100g vlašských ořechů
cukr krystal
100g rozinek
strouhanku
mléko

Postup:

Mouku smícháme s tukem, jogurtem a práškem do pečiva. Vypracujeme hladké těsto a rozdělíme jej na 3 až 4 díly. Omytá a oloupaná jablka nastrouháme na hrubém struhadle a krátce podusíme. Jednotlivé díly těsta postupně rozválíme v plty, přeložíme je na utěrky, rozložíme na ně dušená jablka a podle chuti posypeme mákem nebo ořechy, rozinkami a strouhankou. Podle chuti jablka přisladíme. Každý plát těsta s pomocí utěrky svineme a přeložíme na plech vyložený pečícím papírem. Štrúdl svrchu potřeme mlékem a propícháme vidličkou, aby při pečneí nepraskl. Pečeme v troubě vyhřáté asi na 200 stupňů po dobu asi 30 minut.

Shrnutí receptu
recipe image
Recept na
Jablečný štrúdl
Autor receptu
Zveřejněno
Doba přípravy
Doba pečení
Celkový čas

Mohlo by se vám líbit...