Francouzské vánoční poleno

Ingredience:

Těsto:

200g polohrubé mouky
5 vajec
180 g krupicového cukru
20g kakaa
tuk na vymazání plechu

Krém:

5 dl mléka
2 balíčky pudinkového prášku s čokoládovou příchutí
80g cukru
50g másla

Postup:

Vejce a cukr utřeme do pěny a přimícháme prosátou mouku s kakaem. Rozetřeme na vymazaný plech a pečeme při 200°C 4-5 minut.Upečený plát těsta položíme na vlhkou utěrku,potřeme částí krému,pomocí utěrky zarolujeme a necháme asi 1 hodinu vychladnout. Pak potřeme povrch zbylým krémem a dozdobíme např. lístky z marcipánu a sněhovými pusinkami.

Krém:

Pudink uvaříme a po vychladnutí přidáme změklé máslo a umícháme hladký krém.
Můžeme konzumovat hned po ztuhnutí,ale uleželé 3 – 4 dny v ledničce je mnohem lepší.

Shrnutí receptu
recipe image
Recept na
Francouzské vánoční poleno
Autor receptu
Zveřejněno
Doba přípravy
Doba pečení
Celkový čas

Mohlo by se vám líbit...