Čokoládová srdíčka

Ingredience:

Pro cca 40 kusů
100 g mletých jader vlašských ořechů
70 g másla
10 g kakaového prášku
90 g moučkového cukru
vanilkový cukr
30 g nastrouhaných piškotů
2 lžíce rumu
2 – 3 dortové oplátky

Postup:

Do misky dáme mleté ořechy, změklé máslo, kakao, moučkový a vanilkový cukr, strouhané piškoty, rum a lžíci vymícháme hmotu, kterou dáme na hodinu ztuhnout do chladničky. Mezitím z oplatek tvořítkem vykrájíme malá srdíčka. Ztuhlou ořechovou hmotu upravíme na vykrájené tvary do výšky asi cm a přiklopíme další vykrojenou oplatkou. Dáme opět ztuhnout nejméně na 3 hodiny. Ve vodní lázni rozpustíme tuk s čokoládou, natřeme srdíčka p obvodu a po položeni na alobal potřeme i vršek. U vychlazených srdíček poleva rychle tuhne. Na ozdobu třeme cukr s rumem a horkou vodou tak dlouho, až poleva zhoustne. Štětečkem ozdobíme srdíčka podle vlastní fantazie. Hotové cukroví uchováváme v chladu.

Shrnutí receptu
recipe image
Recept na
Čokoládová srdíčka
Autor receptu
Zveřejněno
Doba přípravy
Doba pečení
Celkový čas

Mohlo by se vám líbit...