Citrónové cukroví

Ingredience:

Těsto:

240 g hladké mouky
140 g másla
100 g moučkového cukru
2 žloutky
šťáva a kůra z jednoho citronu

Krém:

120 g másla
120 g moučkového cukru
1 žloutek
šťáva z jednoho citronu
Poleva:
300 g moučkového cukru
3 až 4 lžíce horké vody
šťáva z jednoho citronu

Postup:

Pečeme již začátkem prosince, v krabici v chladnu vydrží do vánoc.

Mouku s cukrem prosejeme na vál, přidáme změklé máslo, žloutky, kůru a šťávu z citrónu, lehce vypracujeme těsto a dáme jej na chvilku do lednice vychladnout. Potom z něho vyválíme placku asi 4 mm silnou, z které vypichujeme malým tvořítkem různé tvary.
Cukroví pečeme na slabě vymazaném plechu při střední teplotě. Vychladlé cukroví slepujeme citrónovým krémem a poté poléváme po jedné straně citrónovou polevou.

Krém připravíme utřením změklého másla, cukru a žloutku – nakonec do něj přidáváme po kapkách citronovou šťávu. Na polevu si odvážíme cukr, zakapeme ho citronovou šťávou a horkou vodou a intenzivně třeme, až je poleva lesklá.

Shrnutí receptu
recipe image
Recept na
Citrónové cukroví
Autor receptu
Zveřejněno
Doba přípravy
Doba pečení
Celkový čas

Mohlo by se vám líbit...