Čínské mandlové čtverečky

Ingredience:

200g hladké mouky
100g moučkového cukru
100g másla
100g strouhaných neloupaných mandlí
1 vejce
1 lžíce medu
1 lžíce kakaa
trocha mleté skořice a mletého hřebíčku

Postup:

Utřeme máslo s cukrem, vejcem, medem a kořením. Vyklopíme do mouky promíchané s kakaem a mandlemi. Vypracujeme těsto, rozválíme a vykrajujeme malé čtverečky. Klademe na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným bílkem. Necháme lehce zaschnout a polovinu čtverečků ozdobíme nudličkami nakrájených oloupaných mandlí. Upečené čtverečky slepujeme čokoládovým krémem nebo nutelou. Jeden hladký, druhý zdobený mandlemi.

Shrnutí receptu
recipe image
Recept na
Čínské mandlové čtverečky
Autor receptu
Zveřejněno
Doba přípravy
Doba pečení
Celkový čas

Mohlo by se vám líbit...