Čertovský punč

Ingredience:

3/4 l vody nebo slabého čaje
20 dkg pískového cukru
3 pomeranče
1 citron
2 hřebíčky
kousek celé skořice
1/2 l přírodního červeného vína
2 dcl rumu

Postup:

Do hrnce nalijeme vodu nebo čaj, přidáme cukr, z 2 dobře omytých pomerančů a půlky citronu nastrouhanou kůru, skořici, hřebíček a vše 5 minut povaříme. Pak přecedíme do jiné nádoby, přilijeme víno, dáme na zdroj tepla a zahřejeme téměř k bodu varu. Odstavíme, přilijeme šťávu z pomerančů a citronu, přidáme rum a zamícháme. Hotový punč naléváme do nahřátých sklenic.

Shrnutí receptu
recipe image
Recept na
Čertovský punč
Autor receptu
Zveřejněno
Doba přípravy
Doba pečení
Celkový čas

Mohlo by se vám líbit...