Černobílá roláda

Ingredience:

Těsto:

100 g vlašských ořechů
250 g dětských piškotů
80 g moučkového cukru
1 lžíce kakaa
50 g čokolády
100 g tuku
6 lžic silné černé kávy
2-3 lžíce rumu

Krém:

130 g tuku
70 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 žloutek, a rum

Příprava krému:

Změklý tuk utřeme s cukrem a žloutkem do pěny a zašleháme rum.

Postup:

Ořechy a piškoty nastrouháme, přidáme cukr, kakao, rozehřátou čokoládu a tuk, černou kávu, rum a vypracujeme hmotu. Na alobalu vyvalíme placku asi 1 cm silnou, potřeme krémem a zatočíme jako roládu. Dáme ztuhnout.

Shrnutí receptu
recipe image
Recept na
Černobílá roláda
Autor receptu
Zveřejněno
Doba přípravy
Doba pečení
Celkový čas

Mohlo by se vám líbit...