Burákové rohlíčky

Ingredience:

200 g hladké mouky
50 g solamylu
100 g moučkového cukru
2 sáčky vanilkového cukru
2 žloutky
200 g hery
200 g mletých buráků
moučkový cukr smíchaný s vanilkovým na obalování

Postup:

Na vál prosijeme mouku, solamyl a moučkový cukr. Přidáme vanilkový cukr, buráky, promícháme a přidáme žloutky a posekanou heru. Rukama zpracujeme hladké těsto a necháme hodinu odpočinout v ledničce.
Těsto rozkrojíme na čtyři díly. Z každého vyválíme váleček a rozkrájíme na 20 kousků. Z nich uválíme malé válečky a zahneme do rohlíčku.

Pečeme 8-10 minut při 200°C. Jakmile začnou konečky lehce růžovět, vytáhneme z trouby. Chvíli necháme zchladnout a vlažné obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým.
1 dávka – 80 kousků

Shrnutí receptu
recipe image
Recept na
Burákové rohlíčky
Autor receptu
Zveřejněno
Doba přípravy
Doba pečení
Celkový čas

Mohlo by se vám líbit...