Bramborový salát s vejci a ředkvičkami

Ingredience:

600 g brambor
2 vejce
4 jarní cibulky
svazek ředkviček
100 g sójových klíčků
5 lžic vývaru z kuřete
3 lžíce vinného octa
sůl
pepř
2 lžíce bílého jogurtu
6 lžic majonézy

Postup:

Brambory povaříme ve slupce ve vroucí vodě asi 20 minut. Necháme vychladnout a pak je oloupeme. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky. Vejce oloupeme a nasekáme. Zelenou cibulku omyjeme a nakrájíme nadrobno. Ředkvičky omyjeme, zbavíme zelených částí a pokrájíme. Pak je krátce povaříme ve vroucí vodě a slijeme. Brambory promícháme s vejci, cibulkou a ředkvičkami, přidáme sójové klíčky. Vývar smícháme s octem a okořeníme. Dresinkem zalijeme salát a necháme jej na chladném místě asi 15 minut uležet. Salát podáváme na míse s bílým pečivem a pivem nebo mlékem.

Shrnutí receptu
recipe image
Recept na
Bramborový salát s vejci a ředkvičkami
Autor receptu
Zveřejněno
Doba přípravy
Doba pečení
Celkový čas

Mohlo by se vám líbit...