Blesková bowle

Ingredience:

2 broskvové kompoty
100 g pískového cukru
4 dl koňaku nebo rumu
šťáva z 2 pomerančů
1 l bílého vína
1 l sodové vody nebo sektu

Postup:

Broskve necháme okapat (šťávu z kompotu dáme vychladit) nakrájíme na kostičky, dáme do skleněné mísy na bowli nebo do skleněného džbánu, zasypeme cukrem, zalijeme koňakem, šťávou z pomeranče a částí vína tak, aby bylo ovoce zakryté. Necháme asi 2 hodiny odležet, několikrát promícháme. Pak přidáme šťávu z broskví a zbytek vína. Dáme do chladničky. Před podáváním přilijeme sodovku nebo sekt a podáváme v hrníčku se lžičkou.

Shrnutí receptu
recipe image
Recept na
Blesková bowle
Autor receptu
Zveřejněno
Doba přípravy
Doba pečení
Celkový čas

Mohlo by se vám líbit...