Biskupský chlebíček

Ingredience:

Těsto:

4 vejce
80 g krystalového cukru
80 g polohrubé mouky
150 g směsi sušeného ovoce a ořechů (sekané mandle, sekané oříšky, hrozinky, sušené hrušky, datle, fíky či kandované ovoce)
máslo a polohrubá mouka na vymazání a vysypání formy

Na ozdobu:

oříšková poleva z polotovaru nebo čokoládová poleva

Postup:

Z bílků ušleháme tuhý sníh, do něj přimícháme asi polovinu cukru. Postupně zašleháváme žloutky, vždy asi se třetinou mouky a třetinou zbylého cukru. Do takto připraveného těsta přidáme směs nadrobno nasekaného ovoce a oříšků a lehce promícháme. Těsto vlijeme do úzké vyšší formy, kterou předtím vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Upečený prochladlý chlebíček polijeme čokoládovou nebo oříškovou polevou.

Shrnutí receptu
recipe image
Recept na
Biskupský chlebíček
Autor receptu
Zveřejněno
Doba přípravy
Doba pečení
Celkový čas

Mohlo by se vám líbit...