Babiččiny trubičky

Ingredience pro 110 trubiček:

těsto:

400 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
100 g mletých ořechů
1 lžička kakaa
1 vejce
250 g hery

poleva:

100 g čokolády na vaření
50 g ztuženého tuku

Postup:

Na vál prosijeme mouku, cukr a kakao. Přidáme ořechy, promícháme a uděláme důlek, do kterého rozklepneme celé vejce. Tuk nasekaný na kousky rozmístíme kolem důlku. Vypracujeme těsto. Rozválíme na tenko a podle pravítka nařežeme pruhy tak široké, jak dlouhé chceme trubičky (dělám 5 cm, jde to pěkně kolečkem na pizzu). Na kraj pruhu položíme kovovou trubičku a otáčíme ji i s těstem. Až je celá obalená, odřízneme těsto od zbývajícího pruhu a trubičku s těstem položíme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme při 180 – 190°C asi 10 minut. Trubičky sundáváme z kovových trubiček ještě horké, jde to dobře (pozor, kov chytat přes utěrku – pálí!!!). Konce vychladlých trubiček máčíme v čokoládové polevě (kdo chce, může namočit do polevy celé) a na mřížce necháme zaschnout. Nakonec trubičky naplníme pomocí cukrářského sáčku libovolným krémem nebo pařížskou šlehačkou. Trubičky je možné upéct dopředu, plníme až co nejtěsněji před konzumací.

Shrnutí receptu
recipe image
Recept na
Babiččiny trubičky
Autor receptu
Zveřejněno
Doba přípravy
Doba pečení
Celkový čas

Mohlo by se vám líbit...