Aninky

Ingredience pro 102 kusů:

těsto:

560 g hladké mouky
100 g mletých ořechů
280 g másla
20 g kvasnic
špetka cukru
2 lžíce mléka
kůra a šťáva z 1 malého citronu
2 lžičky rozdrceného (mletého) anýzu

na obalení:

bílky a moučkový cukr

Postup:

Na vál prosijeme mouku, přidáme ořechy, citronovou kůru a šťávu, anýz a promícháme. Do hrníčku rozdrobíme kvasnice, přidáme špetku cukru a zalijeme vlažným mlékem. Necháme vzejít. Do mouky uděláme důlek a kolem něho rozmístíme pokrájené změklé máslo. Do důlku vylijeme kvásek a zpracujeme hladké těsto. Rozdělíme na čtyři stejné části. Z každé vyválíme váleček, který nakrájíme na kousky asi velikosti ořechu. Z každého kousku vyválíme malý váleček, ze kterého zformujeme kroužek a dáme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme v mírně vyhřáté troubě (asi 160 – 170°C) přibližně 15 minut. Po vychladnutí každý kroužek potřeme bílkem a obalíme v prosátém moučkovém cukru.

Toto cukroví dlouho vydrží a čím je starší, tím lepší.

Shrnutí receptu
recipe image
Recept na
Aninky
Autor receptu
Zveřejněno
Doba přípravy
Doba pečení
Celkový čas

Mohlo by se vám líbit...